Referat fra medlemsmøte september 2018

Referat fra medlemsmøte september 2018

Publisert av Kari Skuthe Smestad den 20.09.18. Oppdatert 02.12.20.

Sakliste møtet:        

1          Åpning og velkomst og opplesning av Lions etiske norm  ved Marit

2          Opprop ved Kari

                        19 medlemmer var tilstede

                        5 hadde meldt forfall pga jobb o.a.

                        3 uteble uten varsel

 3                     Årsberetning 2017-18 ved forrige års sekretær, Erik Borgen. Årsberetningen var sendt ut som vedlegg pr e-post til alle medlemmer. Det ble gitt anledning til spørsmål og kommentarer til denne. Årsberetningen ble godkjent

4          Orientering om nytt styre v Marit

                        President:                             Marit Kvernflaten Listad

                        Visepresident:                      Per Lavrans Bådshaug

                        Foregående president:         Jarle Lavik

                        Sekretær:                              Kari Skuthe Smestad

Kasserer:                              Trond Anders Haugen

Klubbmester:                       Hans Petter Røen

 

5          Orientering om takprosjekt Hanstad ved Lars Romsås

Lars ga utrykk for at det hadde vært en del frustrasjon og bekymring, da det viste seg å være lekkasje gjennom stein og skadde trematerialer under. De hadde kontaktet faglig sakkyndig, Kjell Borgedal som hadde gitt råd om plassering av steinen som er tatt av og om dekke av taket. Det er lagt finer oppå bordtaket og takpapp oppå der. Det blir foreløpig ikke lagt på stein på den delen av taket som vender mot sør. Medlemmer har blitt utplukket og oppfordret til dugnadsinnsats. Det er brukt flere timer enn budsjettert allerede.

 

            6          Orientering om Mitt Valg og Mitt-valg-kurs ved Heidi Rytviken:

 

Etter at vi i denne omgang startet med Mitt.valg-kurs for skoler i Ringebu kommune i 2007, er det nå holdt kurs ved alle skoler, inkludert Venabygd Montesorri-skole og –barnehage.  Våren 2018 ble det holdt kurs for barnehagepersonell og det var oppføgingskurs for Vekkom og Venabygd Montesorriskole. Barnehagene ønsker et nytt kurs i løpet av året, da de ikke kunne sende alle av sitt personale på kurs samtidig. Både skoler og barnehager er særs godt fornøyd med kurs og opplegg. Det er skrevet kontrakt om bruk i 3 år sammenhengende og leksjoner og aktiviteter knyttet til opplegget, er nå plottet inn på skolenes årshjul. Det timefestes minst en time fast hver uke.  ”Fravær av vennskap og inkludering” er den største risikofaktor for usosial og destruktiv adferd. Siden programmet nå benyttes i alle kommunens skoler og barnehager, kommer det så å si alle familier i kommunen til gode.

 

7.         Eventuelt.

Jarle orienterte om opplysninger han hadde mottatt på distriktsrådsmøte forrige helg. Ytterligere ny distriktsinndeling, vedtatt på Riksmøtet 2018 ble gjort kjent. Det blir på nytt lagt opp til færre distrikt i MD 104 da medlemstall og antall klubber går ned. Et fullverdig distrikt skal ha minst 1250 medlemmer, og dispensasjon for lavere antall kan ikke gis mange år på rad om ikke økning forventes

 

 

Oppsummering

 

6 ledsagere var med,  og vertskapet var også sammen med oss hele tiden.

 

Det ble et svært hyggelig sosialt samvær. Alle var imponert over den store og svært godt utstilte samlingen av gamle husgeråd av alle slag i alle rom i det gamle huset vi fikk bese fra ” topp til tå”. Flere tok bilder og noe vil bli lagtr inn på klubbsiden på lions.no. Kvelden ble avsluttet med  kaffe og eplekake.

 

Kari /Sekretær 2018/19